Linked_in

Linkedin Contacten verrijken met eigen info

Linkedin is mijn digitale visitekaartjesmap. Waar ik op fysieke kaartjes wat kan bijschrijven over de ontmoeting, biedt Linkedin mij die mogelijkheid niet, daarom mijn verzoek aan Linked in.

 

Beste Linkedin,

 

Graag zou ik de mogelijkheid willen hebben om aan mijn contacten eigen informatie toe te voegen zoals in een blok: “My link with Joop“.
In dit blok zou ik informatie willen zetten als:
• datum ontmoeting (date)
• aanleiding / locatie (occasion)
connectie (related to …)
• tags
waarde contact (value)
• besproken onderwerp (subject)
Dit is een blok met voorgedefinieerde velden dat bij elk contact aangemaakt kan worden. Bij een link-verzoek wordt automatisch gevraagd of ik deze gegevens wil toevoegen of enkel wil linken. Op deze informatie kan ik ook zoeken binnen Linked in en mijn contacten kan ik sorteren op “waarde”.

 

Stel:
In een café ontmoet ik toevallig ene Joop waarmee ik een onderhoudend gesprek heb over pop-up concepten in leegstaande gebouwen. We spreken af  nog eens dieper in te gaan op ons idee op een ander tijdstip. Via Linkedin voeg ik hem toe aan mijn netwerk. Joop is in de dagelijkse praktijk advertentie verkoper en heeft in op zijn CV eigenlijk allemaal jobs staan die niet direct in verband staan met het concept dat we bedacht hebben. Na een aantal maanden wil ik contact opnemen met Joop. In mijn 500+ contactenlijst op Linkedin heb ik drie mannen luisterend naar de naam Joop in mijn bestand.
Ik kan niet zoeken op ‘pop-up’ omdat Joop dat veld zelf niet heeft toegevoegd aan zijn profiel. Eén Joop was een oud collega van mij. De profielfoto’s van de twee andere Joop’s zeggen mij niet heel erg veel. Helaas hebben beiden het woord pop-up niet toegevoegd in hun profiel als job of tag waardoor ik hierop niet kan zoeken.

 

Deze situatie wijst uit dat het echt heel fijn zou zijn als ik zelf EXTRA informatie zou kunnen toevoegen aan een contact én dat deze doorzoekbaar is.

 

Het profiel van Joop is voor mij niet relevant genoeg terwijl de persoon in kwestie voor mij belangrijk is om samen een nieuw concept mee op te zetten.
Door in Linkedin de mogelijkheid toe te voegen een waarde te kunnen toekennen aan contacten, kan ik mijn bak aan contacten ook beter sorteren.
Het ene contact is de andere niet. De ene kan voor mij waardevoller zijn omdat die persoon voor mij bepaalde deuren kan openen. De ander voeg ik toe omdat ik van haar een linkedin verzoek kreeg, maar is minder belangrijk (bijvoorbeeld een oud stagiair).
Door een filter optie toe te voegen kan ik de meest waardevolle relaties uit mijn netwerk naar voren halen en die uitnodigen voor een event.

 

Ik ben benieuwd of dit doorgevoerd kan worden.